sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Villi cityvegaani - Villiyrttikeittokirja

Miltä kuulostaa mesiangervolla marinoidut mansikat tai hillosperunat mäntysuolalla? Entäpä grillattu kesäkurpitsa ketunleivän ja suolatun sitruunan kera? 

Tällaisia ohjeita löytyy Sami Tallbergin villiyrttiruokakirjasta Villi cityvegaani. Villiyrtit ovat lähiruokaa parhaimmillaan, sillä niitä voi kerätä melkein mistä vain. Villiyrtit ovat ympäristöystävällisiä ja niissä on hyvät ravintoarvot. 

Kirjan kaikki ohjeet ovat vegaanisia, ja niiden luvataan olevan helppoja. Kirjassa on kiva kuvitus, annokset näyttävät aivan ravintola-annoksilta. 

Jokaisen reseptin kohdalla on mainittu villiyrtit, mitä ruokaan tarvitaan, sekä aika, jolloin niitä luonnosta löytyy. (Esimerkiksi kallioimarteen juurta löytyy lokakuusta huhtikuulle ja mäkimeiramia kesäkuusta elokuulle.) Villiyrteistä on laitettu kirjaan myös pieniä tietoiskuja; enpä tiennyt että pihasauniossa on ananaksen aromia! 

Käytätkö sinä ruuan laitossa villiyrttejä? 


Kustantajan sivuilta: 

"Sami Talberg on palkittu kokki, kirjailija ja kasvisruuan kerääjä. Hänen intohimonsa on vegaaninen ruoka ja villivihannekset. Hän on kirjoittanut supersuositut keittokirjat Villi jouluvegaani ja Villiyrtti, Villiyrtti-tunnistusoppaan, ja teokset Villiä vegeä, Makuparit, Koivunmahlaa ja kaviaaria, ja Hedelmäistä (yhdessä Janne Tarmion kanssa). Tallberg toteuttaa villejä vegaanisia ruokatapahtumia ympäri maailman."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!