torstai 13. heinäkuuta 2017

Suosikkiastiani + leivontaohjeita


Vohvelit (12 kpl)

Vatkaa 4 munaa + 4 tl sokeria + ½tl suolaa. 
Lisää 8 dl maitoa. 
Lisää 5 dl vehnäjauhoja + 3 tl leivinjauhetta. 
Lisää 2 dl sulatettua margariinia. 



Paista vohveliraudalla. 


Minulla on sekalainen kokoelma eri astiasarjojen astioita. Arabian Piilopaikka ja Iittalan Kastehelmi sopivat toisiinsa kauniisti. Niiden kaveriksi sopivat myös valkoiset Teema-astiat sekä Marimekon Oiva-astiat eri kuvituksin. 

Kaikki nämä saavat olla iloisesti sekaisin, ja kaikki ovat arkikäytössä. Toki on ikävää, jos jokin astia menee rikki, mutta mieluummin niin, kuin etteivät ne laisinkaan pääsisi käyttöön. 

Aikoinaan sain ylioppilaslahjaksi keltaista Teemaa, mutta niitä minulla ei ole enää yhtään. Vuosien varrella osa rikkoutui, osa naarmuuntui rumiksi ja loput myin. Muumimukejakin minulla oli jossain vaiheessa yli viisikymmentä, enää ei montaakaan. Aloitin myymisen niistä, joista pidin vähiten, eikä minulla ole kuin muutama, joista pidän oikeasti. 

Näissä kuvissa astioiden lisäksi ihania kakkuja ja muita herkkuja, helppojen ohjeiden kera tietysti! Kokeile, onnistuvat varmasti!



Cookies'n'cream - juustokakku


Laita irtopohjavuokaan (halkaisija 16cm) leivinpaperi. 
Laita uuni lämpenemään 140 asteeseen. 


Pohja

Murskaa 150 g täytekeksejä (esim. Domino) tehosekoittimessa. Sulata 25 g voita ja sekoita keksimuruihin. 

Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 


Täyte

Sekoita 400 g maustamatonta tuorejuustoa + ½ dl sokeria + ½ tl vaniljasokeria. Lisää 2 kananmunaa sekoittaen vain sen verran, että seos on tasaista. Lisää 4 paloiteltua suklaatäytekeksiä täytteeseen. 

Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alaosassa 50 minuuttia. Laita uuni pois päältä, avaa luuku raolleen ja anna kakun paistua vielä 10 minuuttia. 

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli (tai vähintään neljäksi tunniksi). 



Jäädytetty suklaakakku

(Hyvää ilman pohjaakin!)

*

Pohja: 
Murenna 150g keksejä (kaurakeksejä, digestive, tai mistä pitää). 
Sulata 50g voita. Sekoita. Painele haarukalla vuoan (halkasija 19cm) pohjalle. 
Kaada päälle täyte. 

Täyte: 
1. Sulata 200g suklaata. 
2. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. 
3. Vatkaa toisessa kulhossa (puhtaalla vatkaimella) 2 valkuaista vaahdoksi. Lisää ½dl sokeria, vatkaa vielä hetki. 

4. Sekoita vaahdot keskenään. 
5. Sekoita 200g maustamatonta tuorejuustoa + 1½dl sokeria + ripaus vaniljasokeria. Lisää 2 keltuaista. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. 
6. Sekoita kaikki. 

Jäädytä pakastimessa yön yli. 

*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!