tiistai 25. huhtikuuta 2017

Keksi-juustokakku ja banaanimuffinit

Tässä pari leivonnaista, jotka löydät kirjasta Emman kakkukirja (osallistu kirja-arvontaan kommentoimalla postausta täällä!). 

Viikonlooppunan ennätin kokeilla juustokakkua, johin tuli keksinmuruja sekä banaanimuffinsseita. Kumpikin ohje oli herkullinen, mutta näistä kahdesta suosikkini on juustokakku. (Ja tämä onkin ensimmäinen paistetun juustokakun ohje, mitä olen blogiin laittanut, sillä muihin kokeiluihini en ole ollut tyytyväinen.) 

(Kirjassa banaanimuffinit on tehty gluteenittomiin jauhoihin, mutta minä tein ne tavallisiin vehnäjauhoihin.)




Cookies'n'cream - juustokakku


Laita irtopohjavuokaan (halkaisija 16cm) leivinpaperi. 
Laita uuni lämpenemään 140 asteeseen. 


Pohja

Murskaa 150 g täytekeksejä (esim. Domino) tehosekoittimessa. Sulata 25 g voita ja sekoita keksimuruihin. 

Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 


Täyte

Sekoita 400 g maustamatonta tuorejuustoa + ½ dl sokeria + ½ tl vaniljasokeria. Lisää 2 kananmunaa sekoittaen vain sen verran, että seos on tasaista. Lisää 4 paloiteltua suklaatäytekeksiä täytteeseen. 

Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alaosassa 50 minuuttia. Laita uuni pois päältä, avaa luuku raolleen ja anna kakun paistua vielä 10 minuuttia. 

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli (tai vähintään neljäksi tunniksi). 





Banaanimuffinit (20 kpl) 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 


Sekoita 4½ dl jauhoja + 2 dl sokeria + 1 tl ruokasoodaa + 1 tl leivinjauhetta + ripaus suolaa. Soseuta 2 banaania ja sekoita niiden joukkoon 200 g kermaviiliä + 1½ dl rypsiöljyä. Sekoita kaikki. 


Jaa taikina muffinivuokiin (kirjan mukaan muffineja tulee 12 kpl, mutta minulla tuli 20 kpl) ja paista uunissa noin 15 minuuttia. 





4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja oli! Just ajateltiin, josko ruvettaisiin syömään vähän terveellisemmin.. Ei ainakaan vielä on onnistunut!

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta tuo kakku :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!