maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kahden kuukauden ruokalistat (+ 2 helppoa ja nopeaa ohjetta)

Helmikuussa meillä syötiin seuraavia: 

savustettu lohi 
savulohikeitto 
broileripasta
tortillat
savulohisalaatti

lihapata uunissa
lihapullat
kalapullat
lasagne
jauhelihakastike 
(+kiinalainen ravintola) 

tonnikalapasta
kanakastike
ranskalaiset + makkara
jauhelihakeitto 
uunissa paistettu liha
paistetut ahvenet

makaronilaatikko
pekoni-kana-risotto
kinkkukiusaus
pinaattiletut
poromunakas
pizza

***
Maaliskuussa ruokalista oli seuraava: 

pihvit ja perunamuusi
täytetyt patongit
porokiusaus
pekonipasta
pestokana
nuotiossa paistettu makkara

kanakastike
kalapullat 
silakkafileet
lihapullakastike
pizza

makkarakeitto
lihakastike
hampurilaiset (ravintolassa)
lohikeitto
kanakeitto
paistetut ahvenet

kolmen makkaran pasta
kinkkukiusaus
kana-chorizovuoka
kanakeitto
tonnikalapasta

makaronilaatikko
kanarisotto
uunissa paistettu metso

***



Kana-nuudelikeitto 

Kiehauta kattilassa 1½ l vettä + 2 kanaliemikuutiota. 
Pilko 1 punasipuli + 1 valkosipuli + 2 porkkanaa + 1 chili. Paista pannulla ja lisää liemeen. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä, ja surauta sauvasekoittimella soseeksi. 

Lisää paistettuja kanasuikaleita + munanuudeleita (kiekkoja). 



Maailman helpoin kanakastike

Paista maustamattomat kanasuikaleet paistinpannulla kypsiksi. Lisää suolaa ja mustapippuria (rouhittua). Kaada päälle purkillinen ruokakermaa ja sekoita. Lisää ripaus currya. 

***

Meillä kasvikset tarjoillaan erikseen, koska tässä vaiheessa niitä vasta harjoitellaan maistelemaan. Yllä olevassa kanakeitossa kasvikset on ovelasti soseutettu, joten niitä ei voi erotella. 

Keltaisesta linkistä löydät herkullisen kana-chorizovuoan ohjeen. 

***

Mitä teillä syödään tällä viikolla? 

6 kommenttia:

  1. Tällä viikolla syödään: paistettua lohta ja ratatouillea, bataattisosekeittoa+raejuustoa, kanafileitä ja ratatouillea, nyhtökaurakäristystä ja perunamuusia, falafelejä ja ranskanperunoita. Kokeilumielessä aika kasvispainotteinen viikko, aina ei ole ihan näin, vaan syödään riistaa ja kalaa enemmän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä syödään hyvin kasviksia, meillä on siinä harjoittelun paikka.. Mutta kuten olen jo useasti kirjoittanut, niin kovin vaikeaa se on. Nyhtökauraa en ole vielä kokeillut, onko se hyvää?

      Poista
    2. Voin kertoa lohdutuksena, että ratatouille ei todellakaan uponnut lapsille. Suostuivat maistamaan munakoisoa, kun lupasin jätskit jälkiruoaksi :D. Kasvissosekeittoa sen sijaan olisivat syöneet vielä iltapalaksikin...
      Me maistetaan nyhtökauraa nyt vasta toista kertaa, mutta ensimmäinen maistokerta oli positiivinen kokemus. Silloin syötiin pitaleipien kanssa. Syötäis varmasti useamminkin, jos saatais kaupasta, mutta on yleensä loppu. Siinä on sellainen varsin lihainen koostumus, joten jotkut mun tuntemat kasvissyöjät ei kauheesti välitä, kun ovat niin tottuneita lihattomaan elämään.

      Poista
    3. Meillä voisi jäää maistamatta kokonaan! Tällä viikolla aion kokeilla mifua, jos se vain onnistuu, laitan ohjeen tännekin. Pitää tuota nyhtökauraakin kokeilla.

      Poista
    4. Mifu oli mun mielestä vähän "huijausta". Raejuustoa toisennimisenä. Mutta kerrohan ihmeessä, jos saat jotain kivaa tehtyä siitä :)

      Poista
    5. Kerron! En ole tosiaan aiemmin kokeillut, saa nähdä mitä siitä tulee..

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!