maanantai 10. huhtikuuta 2017

3 x suklaa (leivontaohjeita)

Leivonnaiset ei aina onnistu niinkuin suunnittelee. Daimkakun täyte oli oikeasti tarkoitettu muffinssien kuorrutteeksi. Olen leiponut näitä muffinsseja aiemminkin (ja onnistunut), mutta tällä kerralla kuorrute ei jähmettynyt. 

Jätin kuorrutteen jääkaappiin odottamaan, ja unohdin. Seuraavana päivänä muistin kuorrutteen, kyllä se sitten oli jähmettynyt. Niinpä se päätyi kakkuun. Oli muuten hyvää siinäkin, tätä kakkua aion tehdä joskus uudestaan. Vaniljatäyte oli sopivan mietoa makean Daimtäytteen kaveriksi. 




Daimkakku

(pieni vuoka)


pohja

Rouhi 4 isoa kaurakeksiä. Sulata 10g voita, sekoita keksirouheeseen. Laita vuoan pohjalle (jossa on leivnpaperi) ja painele haarukalla tasaiseksi. 

Kaada päälle täytteet. 


täyte 1



Leikkaa 2 Daim-patukkaa rouheeksi. 

Sulata 100g voita kasarissa. Ota kattila liedeltä. 
Lisää 1½dl tomusokeria ja 1 kananmuna vispilällä sekoittaen. 

Ripottele joukkoon suklaa. 

Siirrä kattila liedelle ja sekoita, kunnes seos pulpahtaa.

Jäähdytä seos ja anna sen olla jääkaapissa niin kauan, että kuorrute on jähmettynyt paksuksi eikä valu. (1h)


täyte 2 

Laita 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. 

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää 200g vaniljarahkaa. Maista, ja lisää tarvittaessa pikkuisen tomusokeria. 

Lämmitä tilkka sitruunamehua kiehuvaksi mikrossa. Liota liivatelehdet mehuun ja sekoita täytteeseen. 


Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 





*

Daim cupcakes

200g Daim-suklaata (Marabou)
150g voita
1½dl sokeria
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2½rkl kaakaojauhetta
1½dl maitoa

*

Säästä suklaalevystä 12 palaa sisukseen ja rouhi loput. 
Vaahdota voi ja sokeri. 
Lisää kananmunat. 

Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. 
Sekoita joukkoon suklaarouhe.

Nosta muffinssivuokiin nokare taikinaa, suklaapala ja päälle vielä lisää taikinaa. 

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. 

*



Mokkapalat


Laita 200g voita sulamaan 2 desilitraan kuumaa kahvia. 

Sekoita keskenään 4 dl vehnäjauhoja + 2 tl leivinjauhetta + 3 rlk kaakaojauhetta. 

Vatkaa 5 munaa + 4½ dl sokeria vaahdoksi. 

Lisää vuorotellen jauhoja ja kahvia muna-sokerivaahtoon. 

*

Kaada taikina pellille tai kahteen irtopohjavuokaan (joissa on leivinpaperi). 

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. 

Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista. 

*

Kuorrutus 

Sulata 25g voita. Lisää ½ dl kahvia + 2 rlk kaakaojauhetta + niin paljon tomusokeria, että seos paksuuntuu. 

Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele nonparelleilla. 

*



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!