lauantai 18. helmikuuta 2017

Helmikuun luetut

Kalle Lähde: Happotesti 

Nykyisin raitistunut Lähde kertoo esikoisteoksessaan alkoholismistaan. Minulle kun ei miestä vahvempi oikein maistu, niin tunsin kammottavaa myötäkrapulaa kirjaa lukiessani. Ällistyttävää päästä alkoholistin pään sisälle näkemään, mitä siellä liikkuu. 


***

Herman Koch: Illallinen

Kirja, jossa oli yllättävä loppuratkaisu! En oikein osaa kertoa kirjasta mitään, sillä tämä pitää lukea itse. Raikkaan erilainen kirja. 

***Julie Berry: Kunnes kerron totuuden

Nuortenosastolta löytynyt kirja, jonka kieli on töksähtelevää ja kaikki adjektiivit tuntuvat puuttuvan. Paljon pitää kuvitella itse. Tarinaan pääsee kuitenkin pian mukaan, ja se on ihan perus. Eli tällainen "välikirja", jonka voi lukea paremman puutteessa. (Tai ehkä en vain kuulu kohderyhmään.. 

***

Kaisa Viitanen & Katja Tähjä: Paperittomat

Kuvitettu teos kertoo paperittomien ihmisten tarinoita. Koska lyhyet tarinat raapaisevat vain pintaa, jää lukijalle monta kysymystä ilman vastausta. Jokaisesta kirjan henkilöstä saisi oman kirjansa. Paperittomia on valtava määrä, ja heillä on hyvin erilaisia tarinoita takanaan. Mielenkiintoinen kirja, lue tämä. 

***


Naoki Higashida: Miksi minä hypin

Mielenkiintoinen kirja sille, jolla on kokemusta autismista tai halu ymmärtää autisteja. Mutta niille, joita aihe ei henkilökohtaisesti kosketa, tylsähkö kirja. Vaikka kirja on autistin kirjoittama, olen lukenut aiheesta mielenkiintoisempiakin kirjoja. 

***


Käcko: Tapa minut, äiti 

Miltä tuntuu taistelu lapsen puolesta, joka haluaa kuolla? En olekaan moneen vuoteen lukenut anoreksiasta. Ihmisen mieli on ihmeellinen ja pelottava. Se voi sairastua samalla tavoin kuin kehokin. Tarina ei ollut niin raaka, kuin se olisi voinut olla. Hyvä näin. 

***


Ally Condie: Tarkoitettu, Rajalla ja Perillä 

Nuortenosastolta löytynyt dystopia-trilogia (näitä olen nyt lukenut). Sellainen ihan hyvä, mutta kyllä nämä alkavat muistuttaa toisiaan. Yhteiskunta valvoo kansalaisiaan, kaikki on ennustettavissa ja kaikki on valmiiksi mietitty. Päähenkilö Cassie kuitenkin rikkoo rajoja, eikä suostu noudattamaan valmiita määräyksiä. 
***Arto Teronen ja Jouko Vuolle ovat koonneet tarinoita ihmisistä, jotka syntyivät 100 vuotta sitten, vuonna 1917. Kirjan mielenkiintoisten henkilöiden lisäksi kirjassa kuvataan myös Suomea eri aikakausina. 

Kustantaja Kirjapaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!