perjantai 3. helmikuuta 2017

Gluteenitonta, maidotonta ja sokeritonta ruokaa






Lapset joutuvat syömään päiväkodissa ja koulussa einesruokaa, joten kotona haluan tehdä ruuat itse, ilman turhia lisäaineita. Enkä itsekään eineksistä pidä, joten olen aina tehnyt ruokani itse. 

Yhä useammalla on jonkinlainen ruokavalio - allergiasta tai muista syistä johtuva - , ja monissa perheissä valmistetaan monta erilaista ruokaa. Meillä onneksi kaikki syövät samaa, ja onneksi näin. Varmaan, jos jonkun pitäisi noudattaa jotain tiettyä ruokavaliota, söisimme kaikki sen ruokavalion mukaan. (Minä en ainakaan jaksaisi valmistaa useaa erilaista ateriaa.)

0-koodin keittokirjasta löytyy ohjeita ruokiin, joissa ei ole gluteenia, maitoa tai sokeria. Kaikki nämä aineita, joita monet välttävät. 

Minna Forsströmin kirjassa on ohjeita, joissa käytetään yksinkertaisia perusraaka-aineita. Kirjan alussa on helppotajuinen (lyhyt) teoriaosa, joka auttaa ymmärtämään, mitä pitäisi syödä - ja mitä ei. 

Suurin osa kirjan ohjeista on helppotekoisia arkiruokia mutta joukossa on myös leivonnaisia ja juhlavampiakin ruokia. 

Kustantaja Minerva



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!