perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulun valmistelua






***

Vilhelmiinat


Vatkaa 200g voita + 2dl sokeria + 2rlk siirappia

Lisää 1 keltuainen

Lisää 5dl vehnäjauhoja + 1rlk vaniljasokeria + 2tl soodaa

Levitä taikina tasaisesti pellille tai tee siitä muutaman sentin levyisiä tankoja. Taikina leviää uunissa. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi heti, kun otat paistuneen taikinan uunista. 

***



Piparien koristelu pikeeri

½ valkuainen
2 dl tomusokeria

sitruunamehua
Vatkaa valkuaista ja tomusokeria noin kolme minuuttia. 
Lisää 5 tippaa sitruunamehua. 


Piparitaikina

Kiehauta kattilassa 2 dl siirappia + 2 dl sokeria + 4 tl kanelia + 2 tl inkivääriä + 2 tl neilikkaa. 

Lisää 250 g voita, anna sulaa.

Sekoita taikinaan 2 munaa + 10 dl vehnäjauhoja + 2 tl soodaa. 
Anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Paina pipareihin kuva ennen paistamista. 

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. 


Taikataikinaohje

Sekoita 3 dl vehnäjauhoja + 1,5 dl suolaa. Lisää 1,5 dl vettä ja 1 rlk ruokaöljyä. 

Muotoile kuviot, ja kuivata uunissa noin tunti. (Uuni 125 astetta)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!