torstai 15. joulukuuta 2016

Sininen piha ja diy - linnunruoka
Jos ei ole harmaata, on sinistä. 

Minä pidän talvesta, kun saan katson sitä ikkunan sisäpuolelta. Ehkä keväämmällä, kun kylmään on tottunut ja aurinko jo paistaa, nautin ulkonaolosta. En vielä. 

Puut ovat nyt uskomattoman kauniita. Joka päivä meinaan pysähtyä kuvaamaan niitä työmatkalla, koskaan en kuitenkaan pysähdy. Oksat ovat valkoisia ja jos aurinko pilkahtaa, niissä kimaltavat jäätimantit. 

Linnuilla ja oravilla ei ole sitä vaihtoehtoa, että ne voisivat mennä sisälle lämmittelemään. Siksi tein niille vähän herkkuja, jotta niidenkin talvi olisi vähän siedettävämpi. 

Nämä linnunruuat on helppo tehdä. Ensin sulatetaan kookosrasvaa kattilassa. Sen sekaan kaadetaan siemeniä, ja sitten seos laitetaan piparimuotteihin (esimerkiksi leikkuulaudalle). Pujotin pätkän rautalankaa siementen väliin ripustusta varten. Sitten odotetaan, että rasva jähmettyy, ja viedään herkut ulos syötäväksi. 1 kommentti:

  1. Mulla käy niin sääliksi tuo sammakko. Se unohtui portaalle, ja nyt se on jäätynyt kiinni. Ei pitäisi sammakoiden olla enää ulkona. Sillä on varmasti kylmä.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!