lauantai 8. lokakuuta 2016

Viikon ruokalista (sis.kolme helppoa ohjetta)



Lihaton lokakuu ei saanut pinaattikeiton jälkeen jatkoa. Kokeilin kuitenkin yhtä uutta ruokaa, tein ensimmäistä kertaa elämässäni kanakeittoa. Mielestäni kanaa ja perunoita ei pitäisi syödä samalla ruualla (koska ne eivät sovi yhteen), joten olin tyytyväinen, kun löysin ohjeen, jossa perunan sijasta olikin nuudeleita. Ohje löytyy postauksen lopusta. 

Lokakuun ensimmäisellä viikolla söimme pinaattikeittoa ja tonnikalapastaa (taas maailman helpoin ohje, mutta hyvää - ohje alla). Pasta lopusta paistoin munakkaan. 

Seuraavaksi olikin vuorossa jauhelihakeitto (puolet jauhelihasta soijarouhetta), teeripaisti ja kanakeitto. Eilen tein pizzaa (jälleen puolet jauhelihasta oli korvattu soijarouheella) ja tänään söimme kanankoipia. Helppoa perusruokaa. 

Kasvisruokia ei nyt tullut kokeiltua, sillä niiden teko vaikuttaa niin isotöiseltä. Ainakin minulla on sellainen mielikuva, en tiedä pitääkö se paikkaansa. Pidän leipomisesta, mutta ruuanlaitossa haluan päästä mahdollisimman helpolla. 

Nyt suunnittelemaan ensi viikon ruokalistaa, jotain helppoa ja nopeaa on jälleen luvassa. Suunnitteletko sinä ruoat etukäteen, vai mennäänkö teillä fiilispohjalta? 


***

Juustosarvet

Pikataikina, ohje kotitalouden opettajalta, mutta en tiedä mistä alkuperäinen ohje on.. 

***

Sekoita 4 dl vehnäjauhoja + 2½ tl leivinjauhetta + ½ tl suolaa + 1 dl juustoraastetta. 

Lisää ½dl öljyä + 2 dl kermaviiliä. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Jaa taikina kahteen osaan (minä jaoin kolmeen, niin sain pieniä sarvia) ja kauli ympyröiksi. Jaa ympyrät taikinapyörällä kahdeksaan sektoriin. 

Kierrä sektorit sarviksi alkaen leveästä päästä. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. 

Paista 225 asteessa 10 minuuttia. 

***


***

Tonnikalapasta 

Keitä pasta toisessa kattilassa ja lämmitä toisessa purkkitonnikalaa. 

Lisää tonnikalan joukkoon puoli tuubia tomaattipyrettä. Mausta paprikajauheella, oreganolla, chilillä ja mustapippurilla. Lisää 2 dl ruokakermaa. 

Minä laitan pastan ja kastikkeen sekaisin, mutta voihan ne syödä erikseenkin. 

***



Alkuperäinen ohje kirjasta Ullan kotiruokaa, muokkailin ohjetta hiukan omaan makuun sopivaksi. 

***

Kana-nuudelikeitto 

Kiehauta kattilassa 1 l vettä + 2 kanaliemikuutiota. 

Pilko 1 punasipuli + 1 valkosipuli + 2 porkkanaa + 1 chili. Paista pannulla ja lisää liemeen. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä, ja suraua sauvasekoittimella soseeksi. 

Lisää 300g paistettuja kanasuikaleita + 200 g munanuudeleita (kiekkoja). 

***



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!