perjantai 15. heinäkuuta 2016

Lukemista koululaisille
Kirjan kuva WSOY

Kaikki varmaan tietävät Nälkäpeli- kirjasarjan. Kirjailija, Suzanne Collins, on kirjoittanut toisenkin kirjasarjan. Sarjan nimi on Alismaan tarinat, ja se on kuulkaa oikein hyvä sarja! Myös alakouluikäinen poikani tykkäsi sarjasta valtavasti. Hänen suosikkejaan olivat lepakot, ja minun suosikkejani torakat.

Alismaa sijaitsee maan alla, ja Gregor päätyy sinne erilaisiin seikkailuihin. Toisin kuin Nälkäpeli, Alismaan tarinat ei ole niin kovin raaka (vähän kuitenkin, mutta lapsille sopivampi ehdottomasti!). Molemmathan löytyvät lastenosastolta kirjastosta. 

Koitan kannustaa omia lapsiani lukemaan. Välillä he lähtevät itse kirjastoon, välillä minä lainaan heille. Onneksi tässä sarjassa on viisi osaa, niin luettava ei heti lopu kesken. 

Uusimman kirjan, Greogor ja rottien koodi, tiedot löytyvät täältä ja kustantajan (WSOY) sivuille pääset tästä. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä kirjavinkistä! Meidän esikoinen on varsinainen lukutoukka ja hän lukee koko ajan. Tuo sarja taitaa olla sellainen, jota hän ei ole vielä lukenut läpi, joten loppukesäksi sitten riittää luettavaa. Nyt hän lukee Eragon-sarjaa ja on tykännyt siitä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä, minä lainaankin Eragon-sarjasta ensimmäisen osan luettavaksi (itselle ja pojalle molemmille!). Kiitos sinullekin vinkistä!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!