maanantai 9. tammikuuta 2017

Riittävän terveellistä arkiruokaa?


Näin vuoden alussa monet tekevät lupauksia syödä terveellisesti ja liikkua ja lla hyviä ihmisiä. En minä. Tunnen itseni, en jaksa. 

Tunnustan heti, että en luonnostani tai helposti syö terveellisesti. Rakastan kaikkea epäterveellistä. Pidän myös terveellisestä ruuasta, mutta salaatti on muka isotöisempää valmistaa kuin voileipä(kasa). Leipominen on paljon mukavampaa kuin ruuan laittaminen. Suklaakakku on parempaa kuin makaronilaatikko. 

Meidän perheessä kypsennettyjä kasviksia syö yksi viidestä, ja se en ole minä. Ruokiin on turha piilotella mitään vitamiinipitoista, kun itsekin tulee eroteltua kasvikset. 

No, pitää syödä kasvikset raakana tai tuoreena. Pääasia, että syö jotenkin. 

Mutta se ruoka, mitä teen ja mitä tarjoan muillekin, on silti ihan riittävän terveellistä ilman kasviksiakin. Ainakin näin uskon. (Voi, olen tässäkin suhteessa armollinen itseäni kohtaan.) 

Makaroni ja spagetti ovat useimmiten täysjyvää. Koska minä en oikein pidä keitetystä perunasta, sitä on meillä aika harvoin. Lapset saavat kyllä niitä koulussa ja päivähoidossa.

Jauhelihasta korvaan puolet soijarouheella. Olisin monta kertaa halunnut ostaa nyhtökauraa, mutta se on joka kerta ollut loppu, kun olen muistanut sitä katsoa. Muitakin lihan korvaajia on, mutta niitä en ole kokeillut soijasuikaleita lukuun ottamatta. (Ja niistä ei myöskään pitänyt kuin se yksi viidesosa perheestä.) Niin että onhan se melkein kasvisruokaa. 

Pizzapohjaankin laitoin ruisjauhoja, että se olisi terveellisempää. Niin että ainakin minä yritän. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin osaan maistella. Toissa vuonna maistelin sieniäkin ensimmäistä kertaa. 

Mielestäni ruuan tulee olla kuitenkin ennenkaikkea hyvää. Ja jos voi tehdä terveellistä ja hyvää, niin hyvä. Mutta mausta en tingi. Ja tähänkin ruoka-asiaan palaan vielä. 

Mitäs mieltä sinä olet, terveellistä vai hyvää? Vai osaatko yhdistää nämä? (Vinkkejä otetaan vastaan!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!