lauantai 11. kesäkuuta 2016

Raparperihillo, raparperipiirakka ja raparperihillopiirakka





Kesän ensimmäiset raparperit kypsyivät jo toukokuussa. Innostuin keittämään niistä hilloa ja leipomaan kaksi piirakkaa. 


Raparperi-mansikka-ananashillo 
(ohje Kodin Kuvalehdestä 11/2016)

Paloittele raparperia kattilaan. Lisää rasiallinen mansikoita (pakastimesta) ja purkillinen ananasmurskaa. Lisää 1 dl hillosokeria. Keitä seosta 15 minuuttia. 







Raparperipiirakka 

(taikina riittää kahteen uunivuokaan)

Vaahdota 200g voita + 2 dl sokeria + ½ dl fariinisokeria. 

Lisää 3 munaa yksitellen. 

Lisää 4 dl vehnäjauhoja + 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhetta. 

Laita päälle raparperin paloja + purkillinen kermaviiliä + rouhittua valkosuklaata + mantelilastuja tai raparperihilloa (ohje yllä). 

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!