maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kesäkeittiö


Kannen kuva Kustannus Mäkelä, lisää tietoa kirjasta täällä


Mikä ihanampaa kuin aurinkoisena iltana selailla kauniisti kuvitettua keittokirjaa. Mikä ihanampaa kuin istua laiturilla tai lekotella riippumatolla, kuunnella kesän ääniä ja haaveilla. Vesisadepäivänä voisi suunnitella seuraavan kauniin päivän torireissua ja uusia perunoita. Näin saa haaveilemaan Tina Nordströmin kirja Kesäkeittiö. 

Kesäkeittiö on täynnä herkullisia ohjeita, joita on helppo yhdistellä niin torstaipäivän ruuaksi kuin viikonlopun sukulaisgrillailuunkin. Tinan sanoin kesäruuan tulee olla kevyttä mutta ei tylsää. Kirjan ruuissa ei ole liikaa aineksia, vaikka erilaisia mausteseoksia Tina suosiikin. 

Kirja on jaettu houkutteleviin osioihin: Aamiainen ruohikolla, Kevyttä ja hyvää, Grilli esiin!, Tanskan tuliaisia ja Kesäistä makeaa. Jo nämä aihepiirit saavat aikaan mielikuvia valkosista, liehuvista pöytäliinoista, juoksevista lapsista, pimeistä elokuun illoista kynttilöineen. Kesästä, siis. 

Ehkä tämän kirjan avulla voisi sieltä pimeästä talvestakin taas kurkistaa kesään, jotta muistaisi, että kyllä se sieltä taas tulee. No nyt se onneksi on, joten nautitaan siitä! Ja nautitaan hyvästä ruuasta! 
Yhteistyössä Kustannus Mäkelä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!