torstai 19. toukokuuta 2016

Kesälukemista koko perheelle


Kirjavinkit kesäksi Metsäkustannukselta koko perheelle. Kokkaajalle, sisustajalle ja ötököiden ihmettelijälle. 

Jos olet kiinnostunut metsästä ja kaikesta, mitä sieltä löytyy, kannattaa tutustua Metsäkustannuksen kirjoihin. Nettikaupasta löydät kukkien ja puiden tunnistusoppaat, kirjat matelijoista, ötököistä ja ravuista. Ruokakirjoja vegetaristeille, riistaruoan ystäville ja mökkeilijlle.  Carina ja Ulrika Brydlingin Eräkeittiö - hyvää ja helppoa luonnollisesti on keittokirja, josta löytyy ruokaohjeita kestävän kehityksen mukaisia ohjeita. Miltä kuulostaa poropizza, riistaburgerit tai tuomenmarjamehu? Kirjasta löytyy toki myös kala- ja kasvisruokia, kuten carpaccio kirjolohesta ja vuohenputkimunakas. 

Kauniit kuvat ja selkeä ulkoasu houkuttavat, vaikka omat hirvenlihat täytyisi ostaa marketista. Onneksi metsästä saa marjoja puolukkamuffinsseihin tai lakkakeittoon. 
Kesä ja kärpäset ja muut ötökät kuuluvat yhteen, ja meillä ainakin asustaa kolme innokasta ötököiden tutkijaa. Kirjasta Hyppivät ja hohtavat - Suomen sepät, rikkasepät ja jalokuoriaiset löytyy tunnistusapua ja paljon mielenkiintoista tietoa. Ötökät on helppo tunnistaa selkeiden kuvien ja kuvausten perusteella. Kirjasta löytyy neljän kovakuoriaisheimon koko lajisto, kaikkiaan 114 lajia. 
Yhteistyössä Metsäkustannus


Luonnosta löytyy myös paljon sisustusmateriaalia. Jenni Peltosen Koti koreaksi metsän aarteilla antaa monta uutta ideaa. Askartelut ovat helppoja toteuttaa, eikä materiaalien hankkiminenkaan ole vaikeaa. Ohjeita on helppo muunnella omiin tarpeisiin. Tämä kirja sopii hyvin myös lahjaksi tai tuliaiseksi. Tai ehkäpä vietkin viemisenä mustikkakranssin tai kukkivan seppeleen. 

2 kommenttia:

  1. OOo vaikuttaa kiinnostavilta, varsinkin tuo koti koreaksi metsän aarteilla <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vain saisi aikaiseksi, kirjassa olisi monta kokeiltavaa juttua!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!