tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kirjavinkkejä

Maya Van Wagenen: Suosittu

Epäsuosittu, 13-vuotias Maya kokeilee 50-luvun ohjeita tullakseen suosituksi. Samalla hän kirjoittaa päiväkirjaa siitä, kuinka se onnistuu. Kirjassa on onneksi myös valokuvia, joista näkee, millainen Maya on. 

Jokaisen nuoren, joka ei tunne olevansa tarpeeksi suosittu, kannattaisi lukea tämä kirja. Päiväkirja on kepeä ja helppolukuinen. Antoine Laurain: Punaisen muistikirjan nainen

Kirjakauppa Punaisen vihkon omistaja Laurent löytää käsilaukun, joka kuuluu naiselle, joka kirjoittaa ajatuksia punaiseen muistikirjaan. Laurent haluaa löytää laukun omistajan, joka on Laure. 

Rakastin tätä kirjaa koko sen pienen hetken, jonka sen lukeminen kesti. Kirjassa olisi saanut olla enemmän sivuja, olisin halunnut pysyä tässä maailmassa, jossa joku haluaa löytää tuntemattoman naisen käsilaukun sisällön perusteella, vielä pitkään. Tuli mieleen, löytäisikö joku minut käsilaukkuni perusteella? Nicolas Barreau: Meillä on aina Pariisi

Toinen Pariisiin sijoittuva kirja. Tässäkin kirjassa on pieni kauppa, tässä tosin myydään käsinmaalattuja kortteja. Jotakin näissä ranskalaisissa kirjoissa on.. Rakkautta tietysti, mutta jotain muutakin. En tiedä. Nyt haluan lukea kolmannenkin kirjan, joka sijoittuu Pariisiin! 

***

Cecelia Ahern: Valintojen vuosi

Mitäpä muutakaan Cecelia Ahern kirjoittaisi, kuin hyvän kirjan. Valintojen vuosi kertoo epätodennäköisestä ystävyydestä, puutarhasta ja erilaisista suhteista. Minusta silti paras Ahernin kirja on P.S. Rakastan sinua. 

***

Maeve Binchy: Kastanjakadun väki

Kastanjakadun väki on vuosikymmenten aikana syntynyt novellikokoelma, joka on koottu kirjailijan kuoleman jälkeen yhteen. Jokainen novelli on hyvä. Niin hyvä, että toivoisin jokaisesta tarinasta olevan oman romaanin. Minulle novellit ovat liian lyhyitä, mutta ihaniahan kaikki Binchyn kirjoitukset ovat. Irlantia ja rakkautta. 

4 kommenttia:

 1. Mulla on tuo Valintojen vuosi odottamassa vuoroa. Mun mielestä paras Ahernin kirjoista on ehdottomasti Sateenkaaren tuolla puolen. Tykkään kyllä myös sen tavasta kirjoittaa "aikuisten satuja", ei aina kaiken tarvitse olla realistista.

  Maeve Binchystä myös tykkään. Sen kirjat on sellaisia leppoisia hyvän mielen lukemisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateenkaaren tuolla puolen oli kyllä hyvä, siinä oli hiukan erilainen idea! Nämä ovat sellaisia helppoja, nopeita ja rentouttavia kirjoja.

   Poista
 2. Suositusta pidin: Binchy on työn alla - en ole mikään suuri novelleiden ystävä.
  Ahern ei ole missään vaiheessa oikein iskenyt, mutta lueskelen hänen tuotantoaan aika ajoin.
  Punainen muistikirja täytyy laittaa hakuun kirjastosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin harvoin luen novelleja, ehkä kerran vuodessa. Yleensäkin pidän pitkistä kirjoista, joskus en raskisi lukea jotain hyvää kirjaa, ettei se lopu liian pian..

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!