sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pieni pääsiäiskakku


Aiemmin jo laitoin pääsiäisvinkkejä, mm. mangokakun ohjeen. Tässä toinen kakkuohje pääsiäiseksi. Kakku tehdään kuin kääretorttu, ihan helppoa siis! Ensi viikolla onkin lyhyt työviikko, vain neljä päivää. Ja sitten on neljän päivän loma. Toivottavasti tämä kylmä tuuli loppuu, sillä haluaisin käydä pilkillä ja makkaranpaistossa, mutta ne ovat mukavia vain lämpimällä säällä. 

Tämä viikonloppu meni ihan mitään tekemättä.. No Unoa pelasin nuorimman kanssa monta erää ja järjestelin muutaman huoneen, siivosin ja kävin lenkillä ja tein ensi viikon ruokaostokset ja skannasin serkulleni vanhoja lehtileikkeitä ja kuvia. Niin että sain kai minä jotain tehtyä sittenkin. 

Toivottavasti sinullakin oli rentouttava ja aurinkoinen viikonloppu! Ja ensi viikolle toivon aurinkoa ja lämpöä! 




Pieni pääsiäiskakku

*

Kääretorttupohja

Vatkaa 5 kananmunaa ja 2 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. 
Lisää vaahtoon siivilän läpi 8 rlk vehnäjauhoja + 4 rlk perunajauhoja + 1 tl leivinjauhetta + 1 tl vaniljasokeria + 2 rlk leivontakaakaojauhetta. Sekoita nuolijalla tai lastalla. 

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia 


Kumoa paistunut taikinalevy leivinpaperin päälle, jolle on siroteltu sokeria ja anna jäähtyä. Leikkaa levy kahteen osaan ja levitä täyte niiden päälle.


Täyte

400g maustettua rahkaa (esim. sitruuna-lime) + ½dl sokeria.

*

Kääri toinen levy rullalle. Nosta rulla toisen levyn viereen, ja kääri toinen levy rullan päälle. Nosta rulla pystyyn ja kääri folioon. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. 

*

Kuorrutus

Vatkaa 2 dl kermaa. Lisää ½dl tomusokeria. Levitä kakun päälle. Koristele karkeilla. 

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!