tiistai 23. helmikuuta 2016

Täydellinen avioliitto (kirjavinkkejä)

Lopultakin, lukuhaaste on valmis. 

Toiseksi viimeinen kirja oli sensuurin kouriin joutunut kirja. valitsin kirjan Helmet.fi-sivun listalta, jossa kerrotaan näin: "Teos poistettiin vuonna 1988 lukitusta kokoelmasta Boulderin yleisessä kirjastossa Coloradon osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kirja oli alkujaan lukkojen takana, koska kirjastonhoitaja ajatteli sen esittävän kurjaa elämänfilosofiaa."

Kirja on siis Roal Dahlin Jali ja suklaatehdas. 

*** 


Kirja, joka olisi pitänyt lukea koulussa, mutta jäi lukematta: 

Ehkä haaste jäi sittenkin kesken? Tällaista kirjaa ei nimittäin ollut. Luin kaikki, mitä ikinä pitikään. Ja paljon muutakin. 


***


Ja luin jo muutakin: 

Romain Puertolas: Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven

Tarina äidinrakkaudesta. En ole lukenut kirailijan aiempaa kirjaa, (Fakiiri, joka juuttui Ikea-kaappiin), mutta laitoin sen nyt lukilistalle. Kirja on kuin satu. Kamala, ihmeellinen, hauska satu. 


***

Hilary Boud: Täydellinen avioliitto

Valitsin kirjan luettavaksi ihan nimen takia. Kukapa ei täydellistä avioliittoa haluaisi? No, tästä kirjasta sitä ei löytynyt. (Ainakaan minun mielestäni kirjan avioliitto ei ollut täydellinen, mutta mikseipä eri mieltäkin voisi olla..) 

Mutta tämä aihe jäi nyt mietityttämään minua, täytyykin palata tähän myöhemmin! 

***

Liane Moriarty: Nainen joka unohti

10 vuotta elämästään. Olisi kamalaa unohtaa edelliset kymmenen vuotta, ne kun ovat olleet melkolailla parhaat vuodet elämästäni! Mitkä tahansa muut kymmenen vuotta, mutta ei juuri edellisiä! Naien muisti toki palailee pätkittäin, ja näitä välähdyksiä on mielenkiintoista seurata. Tykkäsin tosi paljon Moriartyn aiemmistakin kirjoista. Suosittelen lukemaan! Nainen joka unohti on kevyttä luettavaa, mutta ainakin minä sain paljon ajateltavaa tämän myötä. 

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!