perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin tortut

Mikäpä muukaan ohje tänään, kuin Runebergin tortut. 

Nirsoimmalle lapselle markkinoin nämä muffinsseina, ja hyvin kelpasivat.. Aluksi ajattelinkin tehdä Runebergin muffinsseja, eli olisin piilottanut vadelmaa tortun sisälle, ja pursottanut päälle kuorrutteen (niinkuin kuppikakkuihin). No tämä ei nyt onnistunut, kun minulla ei ollutkaan yhtään vadelmia pakastimessa. Tein sitten ihan perinteisiä. 


Runebergin tortut
8 kpl

Vatkaa 150g voita ja 1½dl sokeria vaahdoksi. 
Lisää 2 munaa. 
Lisää 1½dl vehnäjauhoja + 1dl mantelijauhoa + 1tl leivinjauhetta + 1dl murskattua piparkakkua (tai korppujauhoja) + 2 rlk fariinisokeria. 

Paista 200 asteessa 10 minuuttia. 

Päälle vadelmahilloa ja vesi-tomusokerikuorrutetta. 




4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Tämä helmikuu on yhtä herkuttelua!
    Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niin on! Nyt on laskiaspullien vuoro, ja sitten jotain ystävänpäiväksi..

      Poista
  2. Herkullisia :P Itse leivoin jo viime viikonlopuksi molempia leivonnaisia ja niitä on vielä pakkasessakin. Onneksi on, kun nyt en yhdellä kädellä pysty mitään tuollaista tekemään. Jospa joku sitten täyttää pullat. Ihanat kuvat olet myös herkuistanne napannut. Mukavaa Runebergin päivän iltaa!

    VastaaPoista
  3. Paljon kiitoksia! Herkuttelu on niin mukavaa! Toivottavasi kätesi tulee pian kuntoon!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!