torstai 27. elokuuta 2015

Daim cupcakes

Pidän leipomisesta. Eniten pidän sellaisesta leipomisesta, mihin liittyy suklaa. 

Kokeilen mielelläni uusia ohjeita, ja siksipä lainasin ystävältäni Kinuskikissan leivontakirjan. Olen muistaakseni kokeillut yhtä Kinuskikissan leivontaohjetta aiemmin (en nyt muista mitä, leikkasin sen jostakin lehdestä talteen). Kirjassa oli monta kivan kuuloista ohjetta, joista ensimmäisenä kokeilin Daim-suklaamuffineja (minusta se sana on muffinssi, en kyllä tiedä kumpi on oikein?). 



*

Daim cupcakes

200g Daim-suklaata (Marabou)
150g voita
1½dl sokeria
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2½rkl kaakaojauhetta
1½dl maitoa

*

Säästä suklaalevystä 12 palaa sisukseen ja rouhi loput. 
Vaahdota voi ja sokeri. 
Lisää kananmunat. 

Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. 
Sekoita joukkoon suklaarouhe.

Nosta muffinssivuokiin nokare taikinaa, suklaapala ja päälle vielä lisää taikinaa. 

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. 



*

Kuorrute 

*  

2 isoa Daim-patukkaa
100g voita
1½dl tomusokeria
1 kananmuna

*

Leikkaa Daim-patukat rouheeksi. 
Sulata voi kasarissa. Ota kattila liedeltä. 
Lisää tomusokeri ja kananmuna vispilällä sekoittaen. 
Ripottele joukkoon suklaa. 
Siirrä kattila liedelle ja sekoita, kunnes seos pulpahtaa.

Jäähdytä seos ja anna sen olla jääkaapissa niin kauan, että kuorrute on jähmettynyt paksuksi eikä valu. 

Levitä kuorrute muffinssien päälle. 

*  




Mikä on sinun suosikkiohjeesi? Kokeilisin mielelläni! 

2 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!