perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappu ja munkit



Perusvappu: munkkeja, ilmapalloja ja kylmä ilma. Muistan että 2008 oli vappuna lämmintä, muulloin on ollut aika kylmä. Ihan nauratti, kun jostain etelämpää tullut työkaveri kyseli vappupiknikistä. En ole ihan oikeasti tainnut nähdä koskaan täällä ketään ulkona piknikillä. Mekin järjestettiin herkutteluhetki ihan keittiöön. (Joskus ollaan juhlittu lastenhuoneessa vanhimman pojan näkymättömän ystävän syntymäpäiviä, mutta nyt ei moneen vuoteen ole näkynyt tätä näkymätöntä ystävää.)




Munkit

Lämmitä 5dl maitoa kädenlämpöiseksi. Liota tähän hiiva (50g). Lisää 1 muna. 
Lisää 1 rlk kardemummaa + 2 dl sokeria + ripaus suolaa. 
Lisää noin 6 dl vehnäjauhoja, vaivaa vähän aikaa. 
Lisää vielä noin 6 dl vehnäauhoja. 
Lisää 2 dl sulatettua voita ja noin 1dl jauhoja. 
Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhoan reunoista.

Anna kohota reilu puoli tuntia ja leivo munkeiksi. 
(Helpoin tapa on kaulita taikina levyksi ja ottaa siitä muotilla pyörylöitä.)

Paista 180 asteisessa öljyssä. Öljy on silloin sopivan kuumaa, kun sinne pudotettu taikinapala nousee poreiden kanssa pintaan. 

Valuta ylimääräinen öljy ja kierittele munkit sokerissa. Hillomunkkeihin pursotetaan hillon ohuella tyllalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!