maanantai 11. toukokuuta 2015

Macarons + cookies



Macaron-leivokset (perusohje)

Sekoita 80g mantelijauhetta + 2 dl tomusokeria. Siivilöi, ja kaada siivilään jääneet mantelinpalat pois. 

Vatkaa 2 kananmunanvalkuaista kovaksi. Lisää ½dl sokeria vähän kerrallaan. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi väärinpäin. 

Lisää manteli-tomusokeriseos kolmessa erässä marenkiin. Kääntele hyvin, niin että kun kaikki aineet on sekoitettu, massa on kiiltävää ja hiukan valuvaa. 

Pursota pellille pyörylöitä massasta. 

Kopauta peltiä, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Jätä taikinakiekot puoleksitunniksi huoneen lämpöön, jotta niiden pinta kuivahtaa hieman. 

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paista macaroneja kymmenen minuuttia. Anna niiden jäähtyä kymmenen minuuttia, ennenkuin nostat ne lastalla pelliltä. 

Täytä ja tarjoile. 

Täytteenä näissä on valkosuklaata ja kermavaahtoa. Sulatin suklaan mikrossa sulatuslämmössä ja kaadoin kerman sekaan. Vatkasin seoksen vaahdoksi ja laitoin kahden keksin väliin. 



























Kaura-suklaa-keksit

Sekoita 2½dl vehnäjauhoja + 3½dl kaurahiutaleita + 1 tl leivinjauhetta + 75g sulatettua voita + ½dl fariinisokeria + ½dl vettä + 100g rouhittua suklaata + 1 kananmuna. 

Nosta lusikalla pellille nokareita, tasoita hiukan. Paista 200 asteessa kymmenen minuuttia. 

Täytteenä samaa valkosuklaa-kermavaahtoseosta kuin macaroneissakin. Oikein hyviä ilman täytettäkin! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!