keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Päärynä-kinuskikakku

Minulla oli viikonloppuna syntymäpäivä. Kahvit keitin, sen isompia juhlia en järjestänyt. Mutta kakun leivoin tietenkin! 

Tällä kertaa tein kakun valmiista maustetusta rahkasta. Pohjan tein kaikesta siitä, mitä kaapista löytyi. Tuli muuten älyttömän hyvä pohja! 



Pohjassa oli noin desi kaurakuorrutetta (jäi yli, kun tein mutakakkua -ohje täällä). Lisäksi pohjassa on yksi snickers-patukka paloiteltuna, hiukan kinuskikastiketta sekä muutama murskattu kaurakeksi. 

Painelin pohjan irtopohjavuokaan ja kaadoin täytteen päälle. Annoin hyytyä muutaman tunnin jääkaapissa. Nostin kakun tarjoiluastiaan, pohja kesti nostamisen hyvin, mutta oli silti hyvin leikkautuvaa. 

Täytteeseen vaahdotin 2 dl kermaa johon lisäsin 2 purkillista kinuski-päärynärahkaa (yht. 400g). Tähän sekoitetaan 1 rlk sokeria sekä 2 tl vaniljasokeria sekä 4 kpl liotettuja liivatelehtiä. 

Kakun päälle viinirypäleitä sekä aurajuustoa. 





Alun perin tämä ohje on Valion mainoksesta, pohjan muokkasin makeammaksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!