sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Maailman helpoin leipä


Pataleipä

Syömme harvoin vaaleaa leipää, siksipä en usein leivo sämpylöitä tai muutakaan leipää. Leivinuunissa suunnittelen paistavani joku päivä ruisleipää, vielä sitä päivää ei tosin ole tullut. 

Pataleipä valmistuu ihan sähköuunissakin, ja on tosi helppo tehdä. Uusia makuja haluaisin kokeilla, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä, mitä tänne voisi sekoittaa mukaan! 

Taikina
Sekoita 3½dl hiivaleipäjauhoja + 3½dl vehnäjauhoja + 1 tl kuivahiivaa + 1½tl suolaa. Lisää 4 dl lämmintä vettä. Sekoita, älä vaivaa. 

Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota yön yli pöydällä. 

Laita valurautapata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaada taikina uunivuokaan, laita kansi kiinni ja paista 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia. 

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin kuori pysyy rapeana. 





4 kommenttia:

  1. Itse olen lisännyt taikinaan paahdettua sipulia,juustoraastetta,porkkanaraastetta,sinihomejuustoa ja vain mielikuvitus on rajana.

    VastaaPoista
  2. Itse olen lisännyt taikinaan paahdettua sipulia,juustoraastetta,porkkanaraastetta,sinihomejuustoa ja vain mielikuvitus on rajana.

    VastaaPoista
  3. Täytyypä ottaa ohje ylös! Just vasta oli kaverin kanssa puhetta pataleivästä!

    VastaaPoista
  4. Tämä oli kyllä älyttömän helppo tehdä!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!