tiistai 23. joulukuuta 2014

Itsetehdyt marmeladit ja Marianne-kinuskipalat


Viime jouluna olin jemmannut pari ohjetta, joita nyt kokeilin. Tein ensimmäistä kertaa marmeladeja, ja nämä oli kyllä tosi helppoja tehdä. Lapsena teimme usein kinuskia, ja näistä lapsuuden herkuista löysin hiukan päivitetyn version. 

Marmeladit 16 kpl 

3 dl mansikkasosetta (sauvasekoittimella pakastemarjoista)
3 dl hillo-marmeladisokeria
1 rlk sitruunamehua

Keitä noin puoli tuntia, sekoittele välillä. Kaada muotteihin ja anna jähmettyä jäkaapissa noin puoli tuntia. Kierittele marmeladit sokerissa. 

Kinuskipalat 30 kpl 

2 dl kuohukermaa
2 dl vaaleaa siirappia
2 dl sokeria

Keitä noin 15 minuuttia, sekoittele välillä. Ota kattila liedeltä ja sekoita kinuskiin (1 rlk voita +) 1½ dl Marianne crush-rouhetta. Kaada pieniin vuokiin tai voideltuun vuokaan. Kun kinuski on jähmettynyt, siitä voi leikata paloja. Pinnan voisi koristella vaikka sulatetulla suklaalla. 

Kinuski on valmista, kun sitä tiputtaa hiukan vesilasiin, ja sitä voi muotoilla. Kinuskin pitää pysyä muodossaan vedestä ottamisen jälkeen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!